Σεμινάρια - Εκδηλώσεις
 Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Πρακτική για καλές σχέσεις με τα παιδιά – Διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια» διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηδεμόνων και διδασκόντων του Γυμνασίου και Λυκείου Ωρωπού – Μαρκόπουλου. Στην ομιλόια μου αναφέρθηκα στον τρόπο ζωής της σύγχρονης κοινωνίας, χαρακτριστικό της οποίας είναι οι συγκρούσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. « Λειτουργούμε ατομικά, χωρίς σωστή επικοινωνία με τα παιδιά μας». Τόνισα δε ότι είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας. Χρειάζεται αποδοχή και σεβασμός στο παιδί, όπως και να του δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή.  Πρέπει να μάθουμε να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας για να μπορούμε να τα χαιρόμαστε αργότερα, τόσο στο σχολείο ,όσο και σε όλες τις δραστηριότητές τους.
Ακολούθησε παρουσίαση των βιβλίων για την οικογένεια και το παιδί , στα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι.

Το θέμα της ομιλίας μου ήταν τόσο πολύ σημαντικό και επίκαιρο, που έγινε αμέσως γνωστό και ταξίδεψε στην Πελοπόννησο . Ετσι , τα « Εκπαιδευτήρια Μπουγά»  στην Καλαμάτα , ο «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας» και το « Ειδικό σχολείο Καλαμάτας», διοργάνωσαν ανάλογες εκδηλώσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς στις οποίες ανέπτυξα το ίδιο θέμα και παρουσίασα τα βιβλία μου.

 Ακολούθησε παρουσίαση των βιβλίων για την οικογένεια και το παιδί , στα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι.


Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη οργάνωσε τα βιβλιοπωλείο « Παπασωτηρίου» στην Καλαμάτα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 , τιμώντας την επέτειο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. Η δική μου ομιλία με θέμα « Ελύτης- ένας ήλιος που δεν έδυσε ποτέ» συγκίνησε το κοινό που την παρακολούθησε . Στην 34η Γιορτή βιβλίου που οργανώθηκε στο Ζάππειο 13- 29 Μαίου 2011, η εργασία μου – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, τιμήθηκε από τους διοργανωτές της έκθεσης.


Δείτε και άλλα σεμινάρια στην ιστοσελίδα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου